ZINC DAN KEPERLUAN

Blossom Vita

MANFAAT ZINC

Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrient semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita.
Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang.Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

MANFAATUTAMA
☆Mengaktif 200 jenis enzime
☆Membentuk kolagen
☆memperbaiki diabetes
☆bantu mengatasi /mencepatkan pemulihan luka, mengatasi pembengkakan prostat, anemia
☆meningkatkan sistem imun
☆memperbaiki keupayaan seks lelaki
☆membantu dalam proses ovulasi bagi wanita
☆memperbaiki radang kulit
☆mengekalkan deria bau

MAKLUMAT TAMBAHAN
zinc dlm prostat lelaki adalah 10kali ganda dari organ lain.defisiensi yang serius akan mengakibatkan masaalah seperti kematangan organ seks yang lambat,impoten,perkembangan yang kecil, kiraan sperma yang rendah,penuaan pra matang dan keguguran rambut .zinc di perlukan dari remaja hingga ke umur tua.

image

Disclaimer

Bagi anda yang berminat tentang product ini, atau mengalami masaalah yang disebut, boleh hubungi saya disini

View original post

Advertisements
By asikinrahman

Zinc dan besi

Hehehe..tajuk cam gempak giler ekk..saya selalu melawak ng adik adik..kalau kata x cukup zat besi sila makan zink…hihihi..jangan marahhh tauu..
Sebenarnya saya nak sharing pasal keperluan mineral dalam dalam badan.yang mana kekurangan unsur mineral dalam  badan sebenarnya boleh lead to masaalah lain…contohnya
¤keletihan yang ketara
Bila badan kita kekurangan zat besi kita akan cepat letih,susah nak fokus,bawah mata akan timbul lingkaran hitam.nafsu makan semakin berkurangan.antara sumber untuk zat besi ialah daging,sayur hijau dan telur.bagi yang kurang menggemari telur  sila jangan makan daging hari hari tauu

¤Gatal gatal
Rasa gatal pada kulit kebiasaannya merupakan tanda badan kekurangan zinc.antara lain ialah luka lambat sembuh dan tanda putih pada kuku.rambut gugur juga merupakan tanda badan kekurangan mineral ini.
Antara makanan yang kaya dengan kandungan dengan zinc adalah biji bijan ikan laut dan daing merah.tiram juga antara sumber makanan yang kaya dengan zinc.

Bagi mengimbangi kadar zinc dan zat besi yang di perlukan badan..boleh jugak kalau kita nak ambil supplement.
Shaklee menawarkan vitamin ini untuk menampung keperluan anda.

Bagi anda yang nak tahu lanjut atau terus nak beli product boleh lah contact saya
Syikin di 0194602749@0194602749 untuk details.

ESP UNTUK SI GORGEUS

Soya Untuk Kulit Cantik

Haaaaaaaaaa…hari ni nak citer pasal ESP pulak… apa itu ESP, nape glamer sangat ESP ni yer.. 
Energizing Soy Protein and short formnya adalah ESP…

Jadi apa yang istimewanya ESP ni yang sampai laris sampai habis stock tu yer…

Sebab ESP adalah sumber protein soya terbaik. ESP mampu menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar sebabnya bekalan sumber tenaga yang konsisten.  

ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  disamping itu juga ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa serta kolesterol, ESP juga mengandungi lima  (5) vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones

Satu hal yang nak bagitau soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO).

Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar

Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses pembenihan hinggalah saat pemprosesannya seterusnya sehingga penyimpanannya..

Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik.

 

Itu sebab cara kita nak consume ESP pun haruslah memastikan zat yang di preserves tu kekal

APA ITU NON-GMO

NON- GMO .. apa tu??? ni saya share link pasal GMO & NON-GMO,

Itu sebab cara kita nak consume ESP pun haruslah memastikan zat yang di preserves tu kekal

 

APA ITU NON-GMO

 

kenapa kena pilih NON-GMO product…sebabnya product GMO ni boleh sebabkan alergy, toxic dan jugak potensi cancer.. tu kadang ada org claim product soya boleh sebabkan kanser kan.. haaaa sebab product tu GMO based. jadi kalau boleh (di ulangi, kalau boleh) pilih sumber soya yang ada label NON-GMO. antara makanan yang di ketahui high potential GMO adalah jagung, soya.. banyak juga.. nanti cer check kat link tu.

 

Macam mana nak consume ESP ni, boleh macam-macam cara ikut kesukaan kita. Cuma jangan laa bancuh dgn air panas yer.. nanti habisss zatnya tu. Sia-sia jer kan…

 

Jadi ingin saya tekan kan sekali lagi, kelebihan-kelebihan ESP Shaklee ni

❦ membantu kulit menjadi lebih halus, gebu dan berseri

❦ membantu memudarkan parut parut lama

❦ membantu membina kuku dan rambut yang lebih sihat

❦ membantu untuk diri yang lebih sihat , ketahanan yang lebih mantap

 

Jadi bagi sesiapa yang ingin mencuba keistimewaan ESP ni, boleh lah hubungi saya. kita bisik-bisik,kita uar – uarkan , SHARE GOOD THING FOR BETTER LIFE

 

Hubungi saya di sini

DISCLAIMER : Statements contained in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products or testimonials are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease

 

OMEGA GUARD & TEKANAN DARAH TINGGI

Omega 3 Penawar Tekanan Darah Tinggi
OMEGA 3 PENAWAR TEKANAN DARAH TINGGI !

Penyakit darah tinggi berlaku apabila jantung gagal berfungsi dengan baik. Jantung berfungsi untuk mengepam dan menghasilkan tekanan yang mampu membawa darah mengalir dengan lancar di dalam tubuh. Kegagalan fungsi jantung ini berpunca akibat berlakunya pembekuan darah di dalam tubuh badan manusia.

Pembekuan darah di dalam tubuh boleh meningkatkan risiko penyakit darah tinggi yang mana boleh menjurus kepada risiko-risiko untuk mendapat penyakit yang lebih serius seperti penyakit jantung, kerosakan pada pembuluh darah dan kerosakann pada system endoktrin.

Faktor & risiko yang menjadi penyebab seseorang individu itu mengalami tekanan darah tinggi adalah seperti :

• Cara hidup tidak aktif • Umur melebihi 35 tahun • Merokok • Kegemukan • Paras kolesterol tinggi • Sejarah keluarga • Pengambilan alkohol yang berlebihan • Pengambilan garam yang tinggi

Tekanan darah yang tinggi akan mengakibatkan bebanan kepada organ-organ dalam badan dan boleh menyebabkan kerosakan pada otak, jantung, buah pinggang dan juga mata.

Solusi untuk masalah tekanan darah tinggi adalah dengan mengamalkan pengambilan makanan yang mengandungi OMEGA 3.

OMEGA 3 berfungsi untuk menghalang dari berlakunya pembekuan darah dalam tubuh manusia. OMEGA 3 boleh didapati dari sumber seperti:-

*telur *kobis bunga *minyak canola *bayam *ikan salmon *ikan tuna

Untuk makluman semua, OMEGA 3 adalah bahan paling UTAMA yang terdapat didalam OMEGA GUARD SHAKLEE.

 

Image

Antara kombinasi hebat yang boleh di makan bersama omega bagi mengawal tekanan darah tinggi, boleh jugak kalau nak gabungkan dengan Garlic..

Ingin dapatkan kebaikan dan khasiat OMEGA 3?

Hubungi kami di sini 

DISCLAIMER : Statements contained in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products or testimonials are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

*Echah

 

GLA COMPLEX DAN HORMON

LA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. GLA Complex ini amat bagus untuk skin textureskin repair dan buat kulit kita glowing.
Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee :
 
· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf. 
 
GLA sesuai untuk  lelaki dan wanitaIa sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.
Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.oleh itu GLA juga membantu kita sekiranya ada masaalah kulit. 

IMG_51552082664974
Berminat ? Hubungi kami
#Pengedar Shaklee Utara (Bukit Mertajam, Seberang Perai, Permatang Pauh)
DISCLAIMER : Statements contained in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products or testimonials are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

JOIN AHLI SHAKLEE- PILIHAN YANG TEPAT

Nak join ahli ???

bolehhh tak de masaalah, malah anda akan dapat benefit pulak dari join ahli tu tau..
Apa kelebihan nya??


1. MODAL YANG RENDAH
Modal permulaan RM 65 + 10 (postage) jer…..tapi kalau kita dapat kumpul point 200 UV dalam satu pembelian, free jer.. tak perlu bayar RM 65.. mudah kan ? ada banyak lagi option untuk dapat keahlian free..

2. TIADA RISIKO
Dengan modal yang rendah, hampir tiada bebanan bimbang rugi atau tak untung.Keahlian tak expired pulak tu. .Dan product shaklee ini sudah hampir 50 tahun di pasaran. So memang terbukti, tiada kebimbangan tentang kebaikan product kann…

3.JARINGAN NETWORK YANG LUAS
Berpeluang menjana pendapatan sambil menambah kenalan tanpa sempadan. Berpeluang bertemu dengan insan-insan yang berjaya untuk kita tiru formula kejayaan mereka. 
Dengan jaringan ini, berpeluang juga memperbaiki diri, sebab apa… kita nak berjaya kan.
kalau tengok orang -orang yang berjaya, mereka dekat dengan Allah (peringatan untuk diri supaya lebih dekat denganNya)
Kita juga ada mentor yang hebat. Ilmu mereka hebat, diri mereka juga hebat. Jadi kita tidak akan terkapai-kapai di lautan yg luas..ecehhhh ayat…hhihihi..
Pokok pangkal nya kita yang menentukan kejayaan kita

4.TIADA KONSEP MEETING MALAM, KENA KELUAR RUMAH
Kalau dulu saya memang tak minat nak join mana-mana group MLM ni.. nak jadi cerita saya pernah di perkenalkan pada shaklee masa mula-mula dapat kerja dulu. Tapi sebab kena jumpa prospect, kena jadi penunggu kat center, ada meeting malam-malam…saya tidak tertarik, masa tu baru kerja kan..balik selalu malam kena berkejar pulak untuk shaklee…
memang tiring..so saya tak join. tapi Group yang saya join ni tiada paksaan, nak jumpa ke tak nak ker, tak kisah…pucuk pangkalnya (ehh yer ke istilah tu)..tambah pulak semua dihujung jari jer sekarang kan…order pun online…

5.PRODUCT SELAMAT/ SEMULAJADI
Product shaklee semulajadi tanpa bahan kimia yang berbahaya..
Apakah tahap selamat shaklee? Apakah jaminannya? boleh klik kat link kat bawah ni untuk lebih detail.

http://www.shaklee.com.my/bm/difference.asp


Faedah 

  1. Untung runcit sehingga 30%
  2. Pembelian product shaklee semestinya dengan harga ahli, anda akan diberi point dan akan di kumpul sebagai cash bonus, atau dikenali sebagai bonus prestasi setiap bulan antara 5% ~ 21%
  3. Bonus kepimpinan bila mencapai level-level yang di tetapkan oleh shaklee
  4. Bonus tambahan
  5. Insentif Coordinator
  6. Insentif Istimewa
  7. Insentif Melancong (cukup point boleh bawak mak ayah sekali tauuu)
  8. Car bonus
BAGAIMANA NAK REGISTER AHLI??
Anda boleh hubungi saya melalui rangkaian kemudahan dibawah
FB: Asikin Rahman
Fanpage : House of Blossom
Email : aini.q@live.com
HP/WSP : 0194602749 /0104042276 (suami)

SUPPLEMENT & YOUR SKIN

You probably already know the three surest ways to ensure youthful skin: Protect your skin from the sun, don’t smoke, and eat a healthy diet.
In addition, a variety of vitamins and antioxidants may also improve the health and quality of your skin. Here are a few of the most effective ones:

Vitamins C and E and Selenium for Your Skin

Research has found that vitamins C and E, as well as selenium, can help protect the skin against sun damage and skin cancer. And they may actually reverse some of the discoloration and wrinkles associated with aging. These antioxidants work by speeding up the skin’s natural repair systems and by directly inhibiting further damage, says Karen E. Burke, MD, PhD, of the Mount Sinai School of Medicine’s department of dermatology.
Burke recommends taking supplements containing 1,000 to 3,000 milligrams of vitamin C, 400 international units of vitamin E (in the D-alpha-tocopherol form), and 100-200 micrograms of selenium (l-selenomethionine) to gain the most benefit. (Don’t give selenium to children until they have all of their adult teeth because it can interfere with the proper formation of tooth enamel.)

Coenzyme Q10 for Your Skin

Coenzyme Q10 is a natural antioxidant in the body that helps the cells grow and protects them from the ravages of cancer. A drop in natural levels of coenzyme Q10 that occurs in our later years is thought to contribute to aging skin. A study published in the journalBiofactors found that applying coenzyme Q10 to the skin helped minimize the appearance of wrinkles. Most studies conducted so far have used a 0.3% concentration of it.

Alpha-lipoic Acid for Your Skin

This antioxidant, when applied topically as a cream, may help protect the skin from sun damage. Studies have looked at creams with 3%-5% concentration, applied every other day and building up slowly to once daily, and found some improvement in sun-induced changes in the skin. 

Retinoic Acid for Your Skin

Retinoic acid is the active form of vitamin A in the skin and the “gold standard” in anti-aging skin care, according to Burke. Topical retinoic acid (brand names Renova and Retin-A) treats fine wrinkles, age spots, and rough skin caused by sun exposure. In a study published in the Journal of Dermatological Science, researchers found that treatment with retinoic acid restored the elastic fibers that keep skin taut, and reduced the appearance of wrinkles.
Retinoic acid comes in gel and cream forms, which are typically used once a day. Although dermatologists used to believe that retinoic acid made the skin more sensitive to the sun, they now know that it actually protects against further sun damage.
If you apply retinoic acid in too high of a concentration and too often, it can cause redness, extreme dryness, and peeling. Burke recommends starting with a low concentration (retinoic acid products range from 0.01% in gels to 0.1% in creams) and applying it once every second or third night to reverse photo damage more slowly.
 
Source: http//www.webmd.com
By asikinrahman
Aside

Tak semena-mena malam tadi terkena serangan asma…omputeh kata ATHMA…disebabkan memang bukan pesakit serangan asma tegar ..(hihihi ada jugak yer pesakit asma tegar), memang tiada simpanan ubat salbutamol either pil ker cecair kat umah ni, sudahnya saya cuma sapu viks sementara tunggu pagi.

bangun pagi terus telan sebiji omegaguard (maaf yer aini, ummi mintak sebiji)..hopefully boleh lega

nak citer pasal omega guard dan asma..

Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.

 

Meskipun ia tidak boleh diubati, asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.

 

Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.

 

Berdasarkan perangkaan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), terdapat lebih daripada 100 juta penghidap asma di seluruh dunia.Daripada jumlah tersebut, kira-kira satu juta adalah penduduk Malaysia dan 340,000 merupakan kanak-kanak di bawah 15 tahun.

 

Pengurus Besar Total Health Concept, Jagdev Singh berkata, kajian Institut Strategik dan Pengajian Antarabangsa (ISIS) dan Persatuan Thorasik Malaysia mendapati asma adalah penyebab utama kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana sakit.

 

Statistik menunjukkan lebih dari 53 peratus kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana masalah paru-paru dari September hingga November 2001.

 

Malah, ibu bapa juga terpaksa menanggung perbelanjaan yang tinggi untuk kos perubatan seperti ubat, lawatan ke doktor dan penginapan di hospital.

 

“Meskipun kanak-kanak lebih terdedah kepada asma, ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut.

 

“Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan,” katanya.

 

Menurut beliau, hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan.

 

Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.

 

“Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA).

 

“Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya,” jelasnya.

 

Tambah Jagdev, antara sumber Omega 3 terbaik ialah ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel.

SUMBER

product shaklee yang ada omega-3 adalah OMEGA GUARD yang merupakan minyak ikan terbaik di dunia.Omega guard shaklee 3 kali lebih tumpat dari hati minyak ikan, juga merupakan minyak ikan paling tulen yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

satu sajian Omega Guard boleh bekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA & HDA.

MANFAAT UTAMA :

Asid Lemak : omega-3 tak boleh dihasilkan sendiri oleh badan kita tau..kita kena ambil dari makanan seperti yang saya sebut kat atass nun tadi. pastu omega-3 dari tumbuhan pulak tak boleh ditukar kepada EPA & DHA secara berkesan oleh badan.Omega Guard boleh membantu mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebakan PMS, menjadikan kulit licin dan kemerah-merahan.

MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH & STROK

DHA & EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah oleh sebab itu ia sangat efektif dalam membantu mengekalkan tekanan darah dan ketegangan di leher atau sakit kepala. Juga membantu merendahkan kadar kolestrol  dan menghindarkan pembekuan darah didalam badan. termasuk mengawal obesiti , mencegah arterisclerosis, myocardial, infarction dan mengurangkan serangan penyakit jantung.

MENINGKATKAN SYSTEM IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU

kemampuan dalam mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psorisis, hay fever, bronkitis, ASMA, hepatitis, SLE(sistemic Lupus Erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

 

☆彡Pertanyaan ?

♡ Hubungi saya di aini.q@live.com / whatapps – 016419245 @0104042276 (syikin)

Add saya di  FB : Asikin Rahman  @ boleh juga LIKE FanPage saya  :House of  Blossom untuk lain -lain info

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

 

 

ASMA DAN OMEGA-3

By asikinrahman

ALFALFA

Alfalfa adalah tumbuhan yang jarang diperkatakan. Mungkin kerana ia bukan berasal dari negara kita.
Alfalfa sebenarnya sejenis tumbuhan/herba yang sagat kaya dengan nutrisi.
Khasiat Alfalfa dipercayai boleh digunapakai untuk simptom berikut:
Bengkak, sakit sendi, arthritis, ulser, penyakit perut, masalah kolon, sakit ulu hati, hernia, sembab air, tiada selera makan, bengkak buku lali dan kaki, sinus, alahan, hayfever, gout, bau badan, kaki busuk, nafas berbau, serta tujuan detoksifikasi.
 
Alfalfa adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman , kaya dengan serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, merendahkan kolestrol, dan anti-tumor dan anti-bakteria.
 
Vitamin yang ditemui dalam Alfalfa:
Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.
 
Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.
 
Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.
 
Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.
 
Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.
 
Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.
 
MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa:
Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.
 
Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.
 
Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.
 
Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
 
Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.
 
Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.
 
Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.
 
Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa:
Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu
 
Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.
Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.
 
jangan segan segan contact saya. Available untuk consultation.
Penghantaran satu Malaysia. 

Hubungi 0164192459 / 0194602749
Asikin Rahman (SID 916218)
Email : aini.q@live.com
 atau pun hubungi saya di talian yang seperti diatas.

 

AWAS!!!!

Tidak semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

DISCLAIMER : Statements contained in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products or testimonials are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.